30.6.2014

Muotoiluinstituutista Messilään

Kesäkuu vetelee viimeisiään ja projektimme on edennyt siihen vaiheeseen, että on aika hieman raottaa suunnitelmiamme ja niiden taustalla vaikuttavia ajatuksia. Muotoiluinstituutin ryhmä sai osakseen suunnitella rinteeseen sijoitettavat nojaimet, nuotiopaikan ja rinnevalvojan kopin ylös mäen päälle. Kohteet ovat olleet keskenään hyvin erilaisia, joten on ollut mielenkiintoista ja paikoitellen haastavaakin saada kokonaisuus toimimaan ja olemaan ulkonäöltään kiintoisa.  Tällä kertaa nyt hieman pohdintaa keskittyen pitkälti nuotiopaikan ja rinnevalvojan koppiin, suunnitelmia nojaimista seuraa sitten perästä.

Aloittaessamme projektin suunnittelua kokosimme ryhmämme kesken erilaisia avainsanoja ja ajatuksia, jotka kuvaisivat tulevaa konseptikokonaisuuttamme. Halusimme tarjota jotain uutta ja raikasta, joka olisi linjakasta ja veistoksellista, mutta samalla täysin käyttötarkoitustaan kunnioittavaa. Kopissa näkyvyys ja muutama muu käyttöominaisuus tulisivat olemaan ratkaisevia tekijöitä suunnittelussa, joten nämä piti ottaa heti alusta lähtien huomioon. Pohdimme myös, miten saada annetuista materiaaleista aikaan jotain näyttävää ja mielenkiintoista, joka olisi samalla mahdollista rakentaa ja saada valmiiksi elokuulle sijoittuvan lyhyen rakennusviikon aikana.  Näissä puitteissa lähdimme jokainen luonnostelemaan jotain, jotka kokosimme yhteen ja kehitimme luonnoksia yhdessä eteenpäin. Kantaviksi teemoiksi kehkeytyivät kolmiot ja epäsymmetria, joita sidottiin toimiviksi kokonaisuuksiksi keveillä ja yksinkertaisilla rakenteilla. Nyt luonnokset ja pienoismallit ovat edenneet piirustuspöydiltä koneelle 3D-malleiksi ja rakennuspiirustuksiksi.  Ohessa pienoismallia ja 3d-mallinnosta valvojan kopista sekä nuotiopaikasta:Hahmotelmaa rinnevalvojan koppiin. Lopullinen muoto pysyy kutakuinkin samana, 3D-malliin mietitään sitten rakenteelliset toteutukset.
Hahmotelmaa Nuotiopaikasta.
Lopullinen malli nuotiopaikalle.
Mallit ovat miltei valmiita muutamaa hienosäätöä lukuun ottamatta. Heinäkuu menee siis viimeistellessä, ja elokuussa päästään viimein rakentamaan. Kuulumisia Muotoiluinstituutista kajahtaa kuitenkin ennen sitä, etenkin kun mallinnokset nojaimista eivät ehtineet vielä tähän kirjoitukseen.  Kirjoitettavaa tulee riittämään kyllä muutenkin, kun ei tässä vielä olla täysin valmiita minkään suhteen kuitenkaan.  Palailemme siis asiaan hyvinkin pian!-Muotsikan tiimi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti