DV 2014

Designers' Village 18.-24.8.2014
Designers´ Village -tapahtuma on viikon mittainen työpaja puutekniikan, -muotoilun ja – arkkitehtuurin opiskelijoille Messilän kartanon piha-alueella Hollolassa.


Pro Puu on tehnyt aloitteen puurakentamisen innovaatiotoiminnasta Lahdessa. Tarkoituksena on tuoda Lahden alueelle näkyvää puualan toimintaa ja innovatiivisia maamerkkejä. Designers´ Village –ohjelma palvelee oppilaitosten koulutuksellisia tavoitteita sekä teollisuuden ja rakennusalan tutkimus- ja kehitystyötä. Tavoitteena on myös uusien kaupallistettavien tuoteideoiden syntyminen.Puurakennelmien teemat ovat lähiympäristöön toiminnallisesti luontevasti sijoittuvia. Aiheet ovat etupäässä piha- ja ympäristörakentamisen ja ympäristötaiteen alueilta. Pääasiallisena työskentelyalueena toimii Messilän kartanon piha-alue.  Rakennelmat sijoitetaan etukäteen sovittuihin paikkoihin kartanon lähialueille. Työskentely tapahtuu kevyillä sähkö- ja polttomoottorikoneilla ja käsityökaluin. Materiaali on etupäässä mitallistettua sahatavaraa ja vaneria, joita niiden valmistajat ja jakeluliikkeet ovat lahjoittaneet hankkeelle. Pro Puu toimittaa suunnitelmien mukaiset materiaalit, yleistyökalut ja tarvikkeet.
Osallistujat 2014
Pilottihankkeena toteutettuun ohjelmaan osallistuivat oppilaitokset: 

LAMK//Multimediatiimin tehtävänä Designers’ Village 2014 projektissa oli DV- sivuston ja blogin sisällön laadinta ja ylläpito. Tiimi oli LAMKin 2. vuoden opiskelijoita liiketalouden koulutusohjelmasta. Tiimimme jäseniä olivat Jenni Pahkamäki, Emma Laaksonen ja Niko Vilen. Mediatiimiin liittyi elokuussa Pro Puun työharjoittelija Sini Roine, joka taltioi tapahtumaviikon kuvaamalla tapahtumat.


LAMK//Tekniikan alan tiimi muodostui materiaalitekniikan opiskelijoista, joiden erikoisalue on puutekniikka sekä kahdesta Salpauksen puutekniikan opiskelijasta. LAMKin opiskelijoita ovat Eero Kari, Jasmiina Kolehmainen, Elli Pirhonen, Sanni Saarinen, Emma Salminen ja Heikki Niemi. Salpauksesta tulivat Aku Numento (tilauspuuseppä) ja Niko Korhonen (puuseppä).


Metropolian tiimi oli ryhmä teollisen muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijoita Metropolia AmmattikorkeakoulustaRyhmään kuuluivat Peppi Hiidenkari, Mette Pakkala, Tomas Peltola, Sofia Frantsi, Elina Vuokila, Jenny Järvinen, Jenny Haapasaari ja Johanna Rautkoski.


KyAMK//Muotoilu ja tekniikka tiimi muodostui puurakentamisen ja puumuotoilun opiskelijoista Kymenlaakson amk:sta. Porukkaan kuuluivat Matti Kantoniemi, Jani Rossinen, Juha Heiniö, Miska Karvinen, Shokhan Burhan,  Sami Markkula sekä Saila Janhunen ja Teemu Malinen.LAMK//Muotoiluinstituutin tiimissä oli joukko innokkaita kaluste- ja teollisen muotoilun opiskelijoita: Samuli Kortelainen, Tommi Neuvonen, Aleksi Remsu, Mikko Lanne, Tomi Laukkanen, Sirena Nieminen, Kristoffer Heikkinen, Meri-Tuuli Porras, Siina Salmi, Joonas Pulliainen, Lea Randebrock, Milja Partanen ja Lauri Seppälä.


Koulutuskeskus Salpauksen tiimi oli talonrakentaja opiskelijoilla, jotka osallistuivat muiden tiimien rakennusprojektien toteuttamiseen intensiiviviikolla. Mukana olleet rakentajat olivat Joonas Kuosmanen, Tuukka Mäkelä, Joonas Koivunen, Aleksi Tanttu, Kasper Jämsä, Eero Kortelahti, Markus Reinikainen, Teemu Kuosa, Mira Levasmaa, Tea Kemppinen, Meiju Aroalho, Henna Alanen, Heini Timonen, Janne Tammi, Tuukka Nieminen, Eetu Kakkonen, Matias Pykälä, Niki Rantanen, Janne Sanden ja Julius Tuulaniemi.Designers´ Village –tapahtuma pyritään vakiinnuttamaan vuosittain säännöllisesti toistuvaksi. Tulevina vuosina tapahtuma laajenee ja kansainvälistyy.Designers’ Village –kesätyöpaja on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittama pilottihanke.