10.4.2015

Metropolian muotoilijat

Metropolian ammattikorkeakoulusta osallistuu ryhmä sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun ja rakennusarkkitehtuurin opiskelijoita.

Teollisen muotoilun tavoitteena on suunnitella tuotteita ja palveluita, joissa yhdistyvät käyttäjälähtöiset, tuotannolliset ja taloudelliset arvot. Teollisen muotoilun opiskelijat saavat kokonaisvaltaisen näkemyksen muotoilutoiminnasta osana tuotekehitystä.

Sisustusarkkitehdin työ on luovaa tilojen ja toimintojen suunnittelua, sisustusprojektin hallintaa luonnoksista toteutussuunnitelmiin. Tila-, valaistus-, kaluste- ja rakennesuunnittelu kulkevat rinnakkain koko suunnitteluprosessin ajan. 

Rakennusarkkitehdin ammatissa yhdistyy taiteellinen, teknillinen ja taloudellinen osaaminen. Rakennussuunnittelun laaja-alainen osaaminen tulee korostumaan nykyisessä rakennustuotannossa. Suunnitteluosaamisen lisäksi tarvitaan rakennesuunnittelun, talotekniikan, rakentamistalouden ja rakennustuotannon osaamista. Korjausrakentaminen, energiatehokkaiden rakennusten suunnittelu ja tietomallinnuksen käytön hallitseminen ovat tulevaisuuden rakennussuunnittelijan ydinosaamista.

Mukana Designers' Village workshopissa ovat Hanna Niskanen, Iiris Uusi-Kilponen, Sara Grönberg, Meri Suomela, Toni Grönmark, Heidi Ukkonen, Antti Väisänen, Anna Kokkonen, Kiia Kataja, Jalmari Sarla ja Mikko Alapelto. Ohjaajina toimivat Merita Soini ja Pasi Pänkäläinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti