18.8.2014

1. päivä

Aamu oli sateinen, kun opiskelijat ja ohjaajat saapuivat aamiaiselle Messilään. Aamiaisen jälkeen infottiin osallistujat päivän tapahtumiin, jonka jälkeen alkoi vilkas puheensorina. Ryhmät esittelivät suunnitelmansa ProPuun ohjaajille, ja he yhdessä miettivät vielä viimeisempiä toteutukseen liittyviä seikkoja.

Markku Tonttila infoaa osallistujat päivän tapahtumiin.

Kyamkin pienoismalli ja suunnitelma esittelyssä.

Ryhmät siirtyivät omaan tahtiinsa ulos, aloittamaan rakennustyöt. Tähän mennessä sade oli jo lakannut, joten työskentely helpottui. Kenttäolosuhteet piti kuitenkin ottaa huomioon mm. pöytien järjestämisessä ja työkalujen sijoittamisessa. Metropolia otti ensimmäiseksi projektikseen rakentaa sateensuoja pintakäsittelyä varten. Sateen uhka oli olemassa, mutta onneksi päivän aikana nähtiin myös aurinkoa ja ilma lämpeni aamuisesta.

Muotoiluinstituutin opiskelijat kertaavat vielä suunnitelmia.

Messilän kartanon alueella käy vilske ja vilinä.

Metropolia rakentamassa suojakatosta.

Päivän aikana työskentely oli vauhdikasta ja sirkkelin ääni soi Messilän rinteillä. Ensimmäisiä rakennelmia ja elementtejä saatiin tehtyä, käsiteltiin puuta suoja-aineilla ja aloitettiin perustusten teko. Työskentely sujui hyvässä hengessä ja osallistujien kasvoilla näkyi hymyjä.

Kyamk valmistamassa nuotiopaikkansa tukirakenteita.

Muotoiluinstituutin opiskelijat tekemässä puun suojausta.

Salpauksen opiskelijat ja opettaja tekemässä perustuksia nuotiopaikalle.

Työssäoppija
Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti