19.8.2014

Rinnealueiden viihtyisyys on Messilälle kunnia-asia

Me multimediatiimiläiset aloitimme oman Designers' Village viikkomme etsimällä käsiimme Messilän rinnepäällikön Sami Mattiniemen haastattelua varten. Opiskelijatiimien rakentaessa Samilla riittää tekemistä käytännön asioiden järjestelyssä. Kesken haastattelun Samia kaivattiin neuvomaan sähköpistokkeen paikkaa ja aivan haastattelun lopussa puhelin soi grillipaikkojen perustuksiin liittyen.


Messilä tarjoaa DV-tapahtumalle paitsi mielenkiintoiset toimeksiannot myös hulppeat puitteet niiden toteuttamiseen. Lisäksi opiskelijatiimit majoittuvat Messilän mökkeihin ja ruokailevat Kartanoravintolassa. Tilaa löytyy myös opiskelijoiden tauko- ja sosiaalitiloille sekä tapahtuman lisäohjelmana oleville puualan asiantuntijaluennoille.

Sami kertoi Messilän ja Designers' Villagen yhteistyön käynnistyneen Tonttilan Markun ehdotuksesta. Nuotiopaikkojen uudistaminen sopi Messilän toimintaan, sillä rinnealueiden viihtyisyys on heille erittäin tärkeä asia. Nuotiopaikoilla on viihtyisyydelle merkitystä erityisesti talviaikaan ja tuli pyritäänkin pitämään palamassa päivittäin vähintään yhdellä nuotiopaikalla. "Jos on pakkasta kakskymmentä niin se tuli ees vähän lämmittää", Sami kertoo.

Sami hoitaa!
Alkuperäiset suunnitelmat kohteista ja opiskelijamääristä kasvoivat yli puolella ja osallistuvia opiskelijoita on nyt yli 60. Samin mukaan viimeisimmät muutokset tehtiin vain muutamia päiviä ennen tapahtumaa kun Karhu-rinteiden päälle suunniteltu nuotiopaikka päätettiinkin sijoittaa uuden Karhu II -rinteen puoliväliin.

Ryhmät tarvitsevat myös Samin asiantuntijuutta talviolosuhteiden, kuten vuodesta toiseen vaihtelevan lumitilanteen, huomioon ottamiseen. Esimerkiksi kyltit täytyy sijoittaa niin, että lumi ei estä näkyvyyttä. Vaihtelevien olosuhteiden lisäksi haasteita Designers Villagelle aiheuttaa tiukka aikataulu. Kunnianhimoisten suunnitelmien toteuttamiselle on vain viisi päivää aikaa. Sami kuitenkin uskoo, että valmista tulee.

Hienona asiana Sami pitää opiskelijoiden innostusta työskentelyyn. Heti ensimmäisen päivän alusta asti oli aistittavassa tekemisen meininki. Myös erilaiset opiskelijat voivat oppia toisiltaan paljon, kun mukana on opiskelijoita monilta eri aloilta. Muotoilijoilla on varmasti paljon opittavaa talonrakentajilta, ja päin vastoin! Samin sanoin: "Hyvin suunniteltu on vielä ihan kokonaan tekemättä."

Emma
mediatiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti