21.8.2014

Asiantuntijaluento: Unkarin Hellowood-tapahtuma

Unkarilainen Hellowood-tapahtuma on toiminut Designers' Villagen inspiraationa ja esimerkkinä. Hellowood on työpajamuotoinen tapahtuma, joka alun perin on keskittynyt tarvelähtöisten kohteiden suunnitteluun ja toteutukseen yhden kesäisen viikon aikana – aivan kuin Designers' Village nyt Lahdessa. Hellowood on vaihtanut paikkaa vuosittain ja tapahtuma on vaihtelevasti tuottanut puutaidetta ja käyttöön suunniteltuja kohteita.

Viimeisin Hellowood tapahtuma järjestettiin 19.-27.7.2014 ja osallistujia oli 130 opiskelijaa viidestätoista eri maasta. Viikon teema oli "Balance" eli tasapaino ja opiskelijoiden tehtävä oli tehdä erilaisia arkkitehtonisia rakennekokeiluja. Oppiminen ja kokeileminen olivat pääosassa, onnistunut (tai epäonnistunut) lopputulos oli täysin sivuroolissa. Valmistuneista teoksista ne, jotka kestävät kuljetusta, siirretään pääkaupunkiin Budapestiin näytteille ja valaistaan.

Kuvakaappaus Hellowood 2014 Flickr -sivulta. Katso lisää kuvia: https://www.flickr.com/photos/hellowood123/sets/72157645768609389/
Hellowoodin tavoitteena on ollut olla mukava lomaviikko osallistujille ja järjestäjille. Rakentamisen lomassa virkistäydytään yhdessä pelaillen ja tänä vuonna järjestäjät olivat hankkineet iltaohjelmaksi bändejä soittamaan. Kuka ties Designers' Villagekin vielä paisuu vastaaviin mittasuhteisiin.

Markku Tonttila kertomassa Hellowoodista.
Hellowoodia voi syystäkin kutsua Designers' Villagen sisartapahtumaksi. On väläytelty myös mahdollisuutta opiskelijavaihtoon tapahtumien välillä. Mikä mieletön mahdollisuus kansainvälistymiseen!

Tonttilan luennon lopuksi paikalle saapui Sami Mattiniemi kiittämään opiskelijoita ahkerasta ja innostuneesta työskentelystä. Kiitoksia jaettiin lopulta molemmin puolin, sillä ilman Messilän tarjoamia kohteita ja puitteita olisi tapahtuma ollut hyvin erilainen.

"Tätä tehdään rakkaudesta lajiin." sanoo Mattiniemi Messilässä työskentelystä. Moni puualalla töitä tekevä varmasti allekirjoittaa tämän lausunnon omassa työssään.
Tämä luento ei kiitoksista huolimatta ollut mikään päätöstilaisuus, vaan DV jatkuu vielä huomenna. Saa tulla paikalle katsomaan!

Lisää Hellowoodista: www.hellowood.eu

Emma,
mediatiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti